Podravska, Maribor, Koroška vrata

850.000 €

Poslovni prostor|Gostinski lokal|Velikost: 655.8 m2|Leto gradnje: 1960|Leto obnove: 2000|Energetski razred: E|Šifra oglasa: 868

Podroben opis

Dobro vzdrževan in prenovljen poslovni objekt z maksimalno pozidavo na danem zemljišču oziroma najgospodarnejšo rabo zemljišča.

Nepremičnina sestoji iz popolnoma renoviranega in dograjenega objekta etažnosti K+P+M, v skupni izmeri 682,37 m2. Zgradba je v celoti poslovno-gostinska, ima dva vhoda. V kletnem delu objekta se nahaja pivnica, v pritličju je kavarna z zimskim vrtom ter teraso, v mansardnem delu se nahaja restavracija. Zgradba je starejša meščanska hiša, v celoti obnovljena in revitalizirana leta 2000/2001. Klet pod delom zgradbe je opečna, obokana, v celoti adaptirana v pivnico, ki funkcionira samostojno ali v povezavi z gostinskim lokalom v pritličju in v mansardi.

Pritličje je masivne zidane izvedbe, enako zidani deli mansarde. Ostrešje je dvokapno, krito z bobrovcem. Streha je v celoti toplotno izolirana na ulično stran opremljena s strešnimi okni. Kleparski izdelki so iz bakrene pločevine. Stropna konstrukcija nad prtličjem je nova armiranobetonska plošča. Notranje stopnišče je armiranobetonsko, finalno obloženo s poliranim naravnim kamnom. Okna so novejša, lesena s termo zasteklitvijo, izdelana po meri. V zimskem vrtu ter v delu restavracije nad zimskim vrtom so stene zastekljene z okenskimi segmenti, ki jih je možno v celoti odpreti in umakniti na stran, tako da je v poletnem času celotna zahodna fasadna fronta odprta.

Obdelave vseh delov gostinskega objekta so zelo kvalitetne. Lokal v kleti je grobe, rustikalne izvedbe, stene so vidni opečni zidovi in oboki, tlak je klinker, oprema je groba masivna lesena. Kavarna z zimskim vrtom v pritličju je obdelana z masivnimi sedežnimi otoki in šankom v stilu klasične meščanske kavarne. Zidovi so beljeni z močnimi barvami in dekorirani. Tlak v delu kavarne je kvalitetna tekstilna obloga, v delu klasični deščični parket, v zimskem vrtu keramika. Sanitarije so izvedene v delu ob stopnišču in so namenjene uporabi gostov, vseh treh gostinskih lokalov. Finalna izvedba je nadstandardna, obdelave sten in tlakov s kvalitetno keramiko ter sanitarno opremo. Restavracija s kuhinjo v mansardnem delu je velik, svetel gostinski prostor s 136 sedeži ter prostorom za prireditve. Tlaki so keramični, na podestih so položeni klasični parketi. Zidovi in povšenine so obloženi z mavčnimi ploščami. Finalne obdelave so zelo kvalitetne. Kuhinja je obdelana s keramiko. Objekt je opremljen s centralnim ogrevanjem s plinsko kotlovnico, ki se nahaja na podstrešju. V kleti, zimskem vrtu in restavraciji je ogrevanje z vpihovanjem toplotnega zraka, v kavarni pa radiatorsko. Celotna zgradba je klimatizirana in prezračevana. Izvedene so vse predpisane instalacije. Zemljišče obsega 318 m2, trenutno v najemu dodatni del zemljišča za zunanjo teraso.

Za več informacij smo Vam na voljo na 031 310 803 ali na milena.jancic@m-nepremicnine.si , vabljeni k ogledu.

Kupec prost plačila za posredovanje!

Dodatno

    Kontaktirajte agenta

    Milena Jančič

    nepremičninska svetovalka z licenco

    02 798 07 50 031 310 803

    Morda bi vas zanimalo tudi