Podravska, Podlehnik

40.000 €

Počitniški objekt|Vikend|Velikost: 120 m2|Velikost parcele: 7.683 m2|Leto gradnje: 1900|Energetski razred: Ni potrebna (334. člen EZ-1)|Šifra oglasa: 1136

Podroben opis

V Zgornjem Gruškovju, ob cesti, je naprodaj novejša, samostojna vinska klet, s  starejšo hiško - cimpračo, dodatno kletjo,. Stavbe obdaja  večje zemljišče, v obsegu  7.683 m², razdeljeno na  pašnik in vinograd. Na središču zemljišča stoji starejša hiša (1900)z manjšim gospodarskim delom. Stanovanjski del zajema manjšo kuhinjo, predsobo in večjo kmečko sobo, ki služi, kot jedilnica ter dnevni prostor. Domačija je po izgledu in uporabnosti odraz življenja v Halozah v prejšnjem stoletju. Je delno podkletena, z aktivnima priključkoma na elektriko in vodo še danes omogoča vpogled v življenje Haložanov. V gospodarskem delu  stavbe se nahaja del preše in ta del je možno preurediti v dodatno sobo in kopalnico. Nedaleč od hiše je zgrajena klet za prešanje in kletarjenje. Klet je popolnoma opremljena, po prodaji ostanejo tako preša kakor vsi sodi. V zgornjem delu nove kleti je tudi možna nadgradnja stanovanjskih prostorov. Za potrebe kletarjenja so zazidali še dodatno klet, ki je v vgrajena v zemljo in je namenjena hrambi vina. Med stavbami so utrjene ceste, ki so tlakovane ter vzdrževane.

Vso zemljišče se nahaja v enem delu, vinograd obsega okoli 2.500 trsov ter je star približno 30 let. Sorte so izbrane, saj je je zasajen kerner, ranfol  ter chardonnay, rizling in šipon. Vinograd je skrbno obdelan in redno vzdrževan. Sicer vinograd leži na prosojni legi in se ob njem nahaja tudi zelenjavni vrt, v dolini pašnik.

Hiška ima svojo številko. Področje ob vseh stavbah je zazidljivo in imajo gradbena in uporabna dovoljenja.

Zaradi sončne lege,  miru in stika z naravo, omogoča zemljišče idealen prostor za oddih in življenje brez mestnega vrveža. Trgovina, šola ter ostala infrastruktura so v Podlehniku. Avtocesta je prav tako oddaljena 6 km.

Priporočamo ogled vsem, ki želijo preživeti svoj prosti čas ali se ustvariti dom na lepih haloških gričih.

Lepo vabljeni!

 

Dodatno

  • Dodatno
    Parkirišče
  • Priključki
    Elektrika Voda
  • Luksuz
    Lep razgled Bližina narave

Kontaktirajte agenta

Milena Jančič

nepremičninska svetovalka z licenco

02 798 07 50 031 310 803

Morda bi vas zanimalo tudi