Podravska, Podlehnik

83.000 €

Hiša|Samostojna|Velikost: 126 m2|Velikost parcele: 6243 m2|Leto gradnje: 1920|Leto obnove: 2014|Energetski razred: V izdelavi|Šifra oglasa: 1335

Podroben opis

Kmečka hiša, ki se uporablja kot vikend se nahaja vrh griča, v naselju Sedlašek, v občini Podlehnik.

Hiša obsega veliko kmečko kuhinjo z jedilnico, dnevni prostor, spalnico ter kopalnico, v nadaljevanju hiše so manjši pomožni prostori, ki so se izdelali v priročno letno kuhinjo. Pred letno kuhinjo krita terasa, s kaminom ter čudovitim razgledom na sosednja gričevja.  Notranje pohištvo vključeno v prodajno ceno. Po tleh položena keramika. Od zunaj vstopamo v velbano, vinsko klet, ki je obnovljena, in prilagojena za lažje kletarjenje. K hiši dodatno prizidana garaža, v izmeri cca 25 m2, ki se koristi kot prostor za obdelavo grozdja. Vsa oprema za kletarjenje, vključno z valjasto prešo po posebnem dogovoru. Urejene napeljave za elektriko, vodo, pretočno greznico. Ogrevanje v hiši s kaminsko pečjo na drva.

Lepo vzdrževana hiša nas popelje v čas nazaj, ponuja domačnost in sproščenost. Veliko je bilo vloženega truda, saj se je hiša po l. 2000 skoraj povsem obnovila, od el. napeljave, obnovila so se tla, leseni strop, izveden suhomontažni estrih, nova kritina »S metal« v l. 2014, kasneje fasada, kaminska peč, letna kuhinja.

Hišo obdaja ravno dvorišče, kjer je dovolj prostora za parkiranje, preostalo zemljišče obsegajo lepo obdelane gorice, na betonskih sohah, ki se raztezajo po hribu navzdol, cca 1500 trsov, različnih sort (Laški Rizling, Šipon, Muškat, Refol, Sivo pino), nekaj sadnega drevja (slive, jabolka, fige…), ob robu vinograda nekaj gozda. Zemljišče obsega skupno 6.243 m2 in predstavlja celoto.

Do hiše vodi asfaltirana vaška cesta, ki je tudi v zimskem času vzdrževana, na vrhu ob hiši pa vas čaka čudovit razgled, mir in objem narave. Potrebujete le nekaj minut vožnje do Podlehnika, kjer se nahaja trgovina in vse nujno potrebno, pa tudi avtocesta. Vabljeni k ogledu.

Kupec prost plačila za posredovanje.

Dodatno

  • Priključki
    Elektrika Voda

Kontaktirajte agenta

Milena Jančič

nepremičninska svetovalka z licenco

02 798 07 50 031 310 803

Morda bi vas zanimalo tudi