Podravska, Hajdina

159.800 €

Poslovni prostor|Gostinski lokal|Velikost: 498 m2|Velikost parcele: 1664 m2|Leto gradnje: 1870|Leto obnove: 1971, 1994, 2009|Šifra oglasa: 1342

Podroben opis

Prodaja se poslovni objekt, s teraso ter velikim asfaltiranim parkiriščem, ob glavni cesti Ptuj – Maribor, v občini Hajdina, kjer je bila do nedavnega domača gostilna z 90 letno tradicijo.

Izziv za novo poslovno priložnost - investicijo, ki vsekakor nudi več možnosti, od ohranitve dejavnosti, ki se je izvajala, do preureditve v več sob za oddajanje ali preureditev v več stanovanj, prav tako za oddajanje ali tudi prodajo?

Objekt obsega K+P+M, v osnovi bil grajen l. 1870, v manjši meri kasneje dograjen po l.1950, obnovljen leta 1971, leta 1994 (obnovljen gostinski lokal, tudi el. inštalacije, okna lesena, termopan, delno PVC,  podi), delno 2009 ko je bila obnovljena streha, krita z opečno kritino, pred leti sanitarije za goste.

 

V pritličju se nahaja predprostor, iz katerega vstopamo v

  • poslovni prostor, v izmeri 9,6 m2, sedaj urejen v frizerski salon, ima urejen svoj vhod tudi od zunaj.
  • gostinski lokal, v izmeri neto 120 m2, s teraso, skupne kvadrature s kletjo 316 m2, lokal obsega predprostor, velik prostor, kjer je urejen točilni bar, ter več miz s cca 25 sedišči, z izhodom na krito teraso, ki ima cca 30 sedišč, urejen tudi direkten dostop od zunaj, v nadaljevanju lokala je velik zasebni prostor, s cca 30 sedišči ter  sanitarije za goste, ki so bile obnovljene pred kratkim. Po tleh položena keramika, urejene napeljave za prezračevanje. Iz velikega prostora s točilnim barom prehajamo v opremljeno kuhinjo ter naprej v hodnik, samostojni wc, kopalnico, ki so potrebni obnove. Stopnišče nas vodi v kletne prostore, ki so zaradi višinske razlike iz ene strani kot klet, iz druge pa je izhod na zelenico, zadnji del dvorišča. Kletni prostori so izjemni, v osnovni grajeni iz opečnih zidakov, obokani stropovi, namenjeni za shranjevanje vina, ozimnice, kasnejša manjša dozidava betonska, še potrebna finalizacije, ki se je koristila za kurilnico, hladilnice, shrambe. V nadaljevanju kleti prehod v starejši leseni objekt, zelo visokih stropov, ki je služil za spravilo strojev, je v slabšem stanju, potreben generalne prenove ali rušitve.
  • poslovne prostore, čez lokal ter kuhinjo, v izmeri 45 m2, možna ureditev vhoda od zunaj, potrebni prenove.

 

Notranja oprema po dogovoru.

Iz pritličja nas vodi stopnišče v neobdelano mansardo, kjer je bila predvidena izdelava stanovanja, stropovi so iz tiblpoda. V manjšo garažo v izmeri 16 m2, ki je bila dograjena k osnovnemu objektu se dostopa iz dvorišča.

 

Urejene napeljave za elektriko, vodo, telefon, kabelsko, pretočno greznico (možen priklop na kanalizacijo). Ogrevanje v gostinskem lokalu urejeno na el. panele, klimo. V ostalih poslovnih prostorih na centralno ogrevanje s pečjo na pelete.

 

Zemljišče meri skupno 1.664 m2 in je v celoti zazidljivo. Pred objektom veliko asfaltirano parkirišče v izmeri cca 300 m2, tako, da za parkiranje je dovolj prostora, tudi možnost ureditve dodatnih parkirnih mest iz spodnjega dela dvorišča.

 

Vabljeni vsi tisti, ki bi želeli nadaljevati z dejavnostjo, in ki prepoznate priložnost za svojo novo poslovno idejo! Skratka odlična priložnost za dejavnost, kot investicijo! Lokacija je odlična, do zadnjega dela dvorišča vodi občinska pot, ki se nadaljuje do Drave (slab kilometer), in naprej ob Dravi do Term ter našega najstarejšega mesta Ptuj. Ne daleč tudi od izvozov avtoceste ( Hajdine in Zlatoličja). 

Nepremičnina ima uporabno dovoljenje in je vpisana v ZK. 

 

Kupec prost plačila za posredovanje!

Dodatno

  • Priključki
    Elektrika Voda
  • Luksuz
    Klima

Kontaktirajte agenta

Milena Jančič

nepremičninska svetovalka z licenco

02 798 07 50 031 310 803

Morda bi vas zanimalo tudi