Podravska, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Novinci

155.000 €

Hiša|Samostojna|Velikost: 68.4 m2|Velikost parcele: 11740 m2|Leto gradnje: 1967|Energetski razred: Ni podatka|Šifra oglasa: 1576

Podroben opis

Prodaja se hiša z gospodarskimi poslopji v naselju Novinci, v občini Sv. Andraž v Slovenskih goricah.

Starejša hiša obsega vhodni prostor, samostojni wc, hodnik iz katerega vstopamo v kuhinjo z jedilnico, naprej še tri sobe ter kopalnica. Iz vhodnega prostora vodi stopnišče v ne izdelano mansardo, ki bi jo bilo mogoče še izdelati.  Notranja oprema ostane kot je. Urejene napeljave za elektriko, vodo (dodatno od zadaj na dvorišču še studenec), pretočno greznico. Ogrevanje centralno s pečjo, ki se nahaja v večjem gospodarskem poslopju.

Hiša je opečne gradnje, z lesenim ostrešjem, krita z opečno kritino. Vgrajena še prva lesena okna. Fasada klasična, brez izolacije.

Ob hiši stoji gospodarsko poslopje, ki je bilo grajeno l. 1990, v tlorisu 292 m2, kjer je kurilnica, hlev za živino, shrambe ter garaža za kmetijske stroje. Kasneje še dograjena dva manjša kmetijska objekta, eden od teh v leseni izvedbi.

Gospodarsko poslopje za hišo, v tlorisu 126 m2 je delno ohranjena starejša hiša  - cimprača, grajena l. 1890, delno kasneje rekonstruiran objekt v garažo, v izmeri 65 m2, pod garažo ohranjena klet za shranjevanje pridelkov, ki se koristi še danes.

V nadaljevanju še manjši starejši objekt, kjer je urejena preša.

Do nepremičnine se dostopa iz vaške asfaltirane ceste, zemljišče obsega skupno 11.740 m2, od tega je na območju stavbišč zazidljivega cca 2.380 m2, preostalo je kmetijsko zemljišče. Teren se od vaške ceste spušča rahlo navzdol.

Posest se nahaja v začetku ne strnjenega naselja, ob vaški asfaltirani cesti, ponuja odmik iz vsakodnevnega vrveža v naravo. Do avtoceste cca 6 km.

Nepremičnina je primerna za manjšo kmetovanje, bio pridelavo zelenjave, tudi za investicijo (oddajanje), poslovne namene saj je veliko prostora za skladiščenje, parkiranje različnih vozil…

Vabljeni k ogledu.

 

Kupec prost plačila za posredovanje.

Dodatno

  • Priključki
    ElektrikaVodaGreznica
  • Ogrevanje
    CK

Kontaktirajte agenta

Milena Jančič

nepremičninska svetovalka z licenco

02 798 07 50 031 310 803

Morda bi vas zanimalo tudi