Podravska, Majšperk, Podlože

57.000 €

Počitniški objekt|Vikend|Velikost: 32 m2|Velikost parcele: 25188 m2|Leto gradnje: 1989|Energetski razred: Ni podatka|Šifra oglasa: 1599

Podroben opis

Posest z manjšim vikendom se nahaja v naselju Podlože, ob vznožju Ptujske gore, v občini Majšperk.

Manjši vikend obsega pravo vinsko klet, ki omogoča shranjevanje ozimnice čez celo leto, ob objektu nas vodi stopnišče v pritličje objekta, kjer se nahaja vhodni prostor – hodnik, kuhinja z jedilnico ter kavčem, v nadaljevanju samostojni wc. Ob vhodu še prostor za shranjevanje orodja, kjer se nahaja tudi preša za stiskanje grozdja.

Vikend je klasične opečne gradnje, z lesenim ostrešjem, krit s pločevino (na novo v l. 2019). Vgrajeno leseno stavbno pohištvo (še prvo). Nekaj metrov od objekta se nahaja studenec, ki se je koristil še nekaj let nazaj. Napeljavo za elektriko bi bilo potrebno urediti. Dostop po utrjeni cesti, trenutno se parkira niže posesti, ob glavni cesti.

Nekoč je bila v osredju posesti kmetija, ki je preživljala celotno družino, imeli so velik vrt, ki se je ohranjal še do nedavnega ter njivo, vinograd, sadovnjak. Posebej obuja spomine pogled na mogočno lipo, ki je stala ob stari hiši. Zelo hitro bi bilo moč sčistiti jaso, obdano z gozdom ter si tako ustvariti odlične pogoje za pridelavo zelenjave, sadja ter vse potrebno za samooskrbo. Na posesti stoji več orehov, sadnih dreves, preostalo je gozd, pretežno listnat. Čudovit kotiček, ki omogoča stik z naravo, umiritev ter možnost si napolniti baterije v tempu vsakodnevnega življenja.

Lokacija je odlična saj je iz Kidričevega le nekaj minut vožnje, kjer se nahaja vsa potrebna infrastruktura, prav tako nekaj minut vožnje do Majšperka. Po drugi strani pa ponuja popolni umik na samo, v objem narave.

Vikend ima pridobljeno uporabno dovoljenje, urejeno zemljiško knjigo zato lepo vabljeni k ogledu.

 

 

Več o Ptujski gori

https://www.ptujska-gora.si/

Dodatno

  • Dodatno
    Vrt

Kontaktirajte agenta

Milena Jančič

nepremičninska svetovalka z licenco

02 798 07 50 031 310 803

Morda bi vas zanimalo tudi